Ukončujeme prodej Koňských bylinek - poslední položky můžete výhodně zakoupit v kategorii Výprodej!

Vytrvalostní závody a Precizní mikroby

Vytrvalostní závody koní neboli endurance jsou jezdeckou disciplínou, která vyžaduje velice dobrou kondici koně i jezdce. Prověřuje i psychickou odolnost a vztah mezi dvěma rozdílnými bytostmi. Náročnost této disciplíny se odvíjí od terénu a také vzdálenosti. Jedním z důležitých pilířů je také zdravotní stav. Ten je nedílnou součástí pro úspěšné  dokončení závodu. 

WhatsApp Image 2023-05-12 at 10.01.07 (1)

Již před závodem se provádí veterinární prohlídka, kde se posuzuje, zda ho kůň může vůbec absolvovat. Samotný závod bývá rozdělen do několika kol. Mezi těmito koly je povinný odpočinek. Než přijde do pauzy musí kůň projít veterinární prohlídkou, během které se hodnotí jeho zdravotní stav.V pauze by se měl "dožrat", aby nabral energii na další pokračování v závodu. Veterinární prohlídky jsou nezbytné pro zachování welfare koně. Pokud kůň nesplňuje parametry, ať už metabolické nebo ortopedické, je ze soutěže eliminován. Tato prohlídka probíhá i po ukončení soutěže a teprve po tom může být dvojici soutěž uznaná jako dokončená.

Při veterinárních kontrolách se posuzují hodnoty tepu, celkový metabolický stav, ať už dehydratace, plnění kapilár, zabarvení spojivek nebo peristaltika, prostě celková kondice, dále nepravidelnost chodů, otlaky, odřeniny a zranění. Na kontrolách během závodu jsou vyřazeni koně jevící metabolické problémy nebo pohybové problémy. Případně celkové vyčerpání organismu. Kůň by měl být stále připraven odstartovat do dalšího kola i po projetí cílem. Péče o koně a jeho kondice v tomto sportu by měla být opravdu precizní. Jezdec tak často vybírá svému koni to nejlepší pro podporu jeho celkového zdraví a vitality. Jste jedním z nich?

Rozhodně se stojí zaměřit na koňskou metaboliku. Zdravé střevo je jejím základem. Pro podporu správného mikrobiálního osídlení, trávení a peristaltiky můžete využít Precizní mikroby.kone 1l

Výhodou je jejich rychlý nástup účinku díky POSTbiotikům, tedy metabolitům prospěšných střevních bakterií. To jsou látky, které vznikají rozpadem, dělením probiotik a tedy ten nejdůležitější a nejprospěšnější "produkt" pro správné fungování trávícího traktu.

Podporují také správnou látkovou výměnu a resorpci vody ve střevě. Tím pádem podpoří zvýšení příjmu vody a příkrmu během závodu a celkovou rehydrataci koně.

Zdravý střevní mikrobiom má příznivý vliv i na psychiku koně. Střevní bakterie jsou schopné produkovat různé neurotransmitery - například serotonin nebo GABA. Neurotransmiter GABA je spojován se zklidňující účinky psychiky, serotonin je známý jako „hormon štěstí“. Při pravidelném užívání PM je kůň znatelně spokojenější a vyrovnanější.

Někteří koně jsou citliví i na přepravu, což je před závody dokáže značně vysílit. Potom je dlouhodobé podávání Precizních mikrobů dobrou volbou pro zvýšení jejich pohody a snížení vyčerpání.

Stres se podepisuje i na zdraví koně. Koně s výraznou nervovou aktivitou mají větší predispozice ke vzniku žaludečních vředů. Precizní mikroby jsou tak dobrou prevencí.

Jsou 100% přírodní a doping free! Koně tedy nezatěžují a je možné je podávat před, během závodu i po pro dokonalou rekonvalescenci. 

Dobrou zkušenost má i vytrvalostní jezdkyně V. Myslivečková. V letošním roce vyzkoušela Precizní mikroby nasadit svému fjordskému hřebci Felskinovi s výkonností ST, před závody, kdy viděla efekt zejména ve zlepšení metaboliky. Během celých závodů měl kůň peristaltiku v normě, což se pozitivně projevilo při veterinárních kontrolách. S tím bylo spojeno i výrazné zlepšení v "dokrmení se" během závodů, kdy měl dříve problém do sebe dostat větší objem příkrmu a příjem byl pomalý. Letos po nasazení Precizních mikrobů měl velkou chuť k jídlu, spořádal mnohem větší objem za krátký čas a díky tomu neztrácel energii během závodů.

Více o Precizních mikrobech najdete na https://www.preciznimikroby.cz/

Precizní mikroby můžete zakoupit také ve výhodné sadě 3 + 1 zdarma ZDE 
WhatsApp Image 2023-05-12 at 10.01.07